vakantie griekenland

Inspiratie voor je kledingstijl vind je tijdens je vakantie in Griekenland

Blog

Tijdens mijn vakantie Griekenland heb ik enorm veel inspiratie opgedaan wanneer het op mijn kledingstijl aankomt. Wat enorm typerend is voor deze Griekse stijl zijn de lange, draperende jurken of rokken die vaak bestaan uit zeer lichte stoffen. Deze soort jurken of rokken komen heel vaak terug aangezien deze look niet alleen past bij de Griekse architectuur, maar ook omdat het luchtig aanvoelt bij het warme weer.

Trend 1

Wat me ook opviel tijdens mijn vakantie in Griekenland waren de vaak terugkomende blauwe en witte tinten/patronen op de kledij. Felle kleuren zijn dus niet erg populair bij de mensen, maar eerder lichte, zachte pastelkleuren of effen, neutrale kleuren. Je zag ze terugkeren in shorts, rokken en ook jurken en bloezen. Ze verkochten vaak kleren met een geometrisch patroon of een bloemenpatroon wat ook enorm trendy is voor deze zomer.

Trend 2

Wat betreft de stijl en de modellen van de bloezen, jurken en rokken, steken de lossere, eerder Bohemian style kledingstukken er bovenuit. Stukken met losse, pafferige mouwen, grotere pasvormen en gefronste zomen zien we dus vaak terugkomen. Ook zijn de Grieken fan van geborduurde prints en ook kant om de rug van een kledingstuk af te werken. Strakke kleding is dus minder populair.

Trend 3

Verder zien we dat de Grieken het ook graag simpel houden. Ze gebruiken niet te veel accessoires of sieraden en ze focussen zich vaak op 1 kledingstuk zelf. Meestal maken ze gebruik van enkel een hoed of een handtas en niet meer. Een erg populair kledingstuk buiten de zomerjurken zijn de playsuits. Tijdens mijn vakantie zag ik vaak meisjes rondlopen in een witte, diep uitgesneden playsuit. Vaak ook afgewerkt met kant aan de mouwen en de pijpen van de short.

Trend 5

Als laatste moeten we het nog hebben over de schoenen. De meest voorkomende schoenen zijn open sandalen, slippers en sneakers. Vaak onder jurken of rokken worden er bruine of felgekleurde sandalen of slippers gebruikt. Wat nu de mode is, zijn slippers of sandalen met veel bandjes en uitsnijdingen. Sneaker zijn ook zeer populair voor zowel de bewoners als de toeristen. De stijl va deze sneakers zijn zeer uiteenlopend. Zowel lompere sneakers als fijnere sneakers zag ik meermaals terugkeren. Ze waren er in alle kleuren, maar het meest voorkomende waren zeker en vast de witte Nike Air Force. Sneakers gaan natuurlijk nooit uit de mode. Ook zijn ze zeer handig tijdens je vakantie in Griekenland.

Ik raad dus iedereen aan om zeker eens een vakantietripje te boeken naar Griekenland. Niet alleen als je eens kledinginspiratie nodig hebt, maar ook voor een leuke vakantie met mooi weer en heerlijk eten.

Geef een reactie