Jezelf verwennen, hoe vaak doe jij dat?

Blog

Het is ontzettend belangrijk dat je jezelf verwent. Iedereen heeft zo nu en dan me-time nodig, weg van alle stress van vrienden of je familie. En wat is nou lekkerder dan thuiskomen van werk en alle indrukken die je hebt gehad daar en dan even de tijd voor jezelf nemen? Je mag (eigenlijk moet) jezelf soms even op de eerste plek zetten en terugtrekken. Maar hoe die je dit? Simpelweg tijd ervoor vrij maken en genieten! Wij geven je wat leuke ideeën om jezelf eens even flink in de watten te leggen. 

Ontspanningsoefeningen

Vrouwen die last hebben van veel stress of slaapproblemen kennen het vast wel. Ontspanningsoefeningen zijn simpele oefeningen die je gewoon op je bed kunt doen. Hier word je (uiteraard) ontspannen door. Je laat je lichaam tot rust komen en zet even je verstand op 0. Alle indrukken die je elke dag op werk mee krijgt, van je telefoon en je omgeving kunnen ontzettend veel stress geven. Je moet hier zo nu en dan even afstand van nemen voordat je compleet overloopt. Dit is iets wat ook steeds vaker voorkomt. Je bent dan ook helemaal niet egoïstisch als je soms even nee zegt tegen iets leuks doen in de avond. Je moet de hele week nog en hier moet je je lichaam voor opladen. Denk goed aan jezelf!

Badderen

Het is een ontzettend persoonlijke smaak, maar in bad gaan is en blijft voor veel vrouwen een van de meest ontspannenste dingen die je kunt doen. Laat het bad vollopen met water op de temperatuur wat jij fijn vindt, gooi er een lekkere bruisbal in en liggen maar. Je kunt muziek opzetten en even ultiem ontspannen en nergens aan denken. Maar je kan ook een tijdschrift lezen of je serietje opzetten. Zo heb je twee vliegen in een klap. Daarna verzorg je jezelf met een lekkere badolie en gooi je je haar in je favoriet shampoo. Zo voel je je helemaal herboren als je je bad weer uit gaat. Zelfverzorging is iets wat we vaak ook vergeten omdat we druk zijn, maar eigenlijk is dit zo zonde. Het is ontzettend belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en daar hoort je huid ook bij!

Mooi maken

Misschien klinkt dit een beetje gek omdat je alleen maar met jezelf bezig bent deze dag. Maar jezelf mooi maken kan ook heel veel rust geven. Trek je Calvin Klein lingerie aan na je uit je bad komt en geniet van even van hoe je eruitziet en waar je het voor doet. Je kan ook even lekker gaan shoppen. Denk aan lingerie online kopen voor jezelf. Dit hoort er ook bij!

Geef een reactie