Hoe geef je jouw wardrobe een unieke twist?

Blog

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je hebt je best gedaan om er tip-top uit te zien, je loopt de straat op en ziet vele anderen in precies dezelfde ensemble die jij aanhebt. Enorm balen, want je hebt je best gedaan voor je look en wil dus niet dat de rest van je omgeving er hetzelfde uit ziet. In deze blog hebben wij tips verzameld hoe je ervoor zorgt dat je jouw kledingkast vult met unieke items, waar je niet veel mensen in zal zien. Ben je dus op zoek naar unieke kledingstukken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Lees dan snel verder!

Vermijd fast fashion

Het eerste wat je moet doen is met een grote boog om winkels zoals de H&M, Zara, C&A en Mango heenlopen. Waarom? Omdat dit fast fashion ketens zijn die goedkoop en makkelijk kleding aanbieden. De reden dat je dit moet vermijden is dat als jij hier een leuk item op de kop tikt, duizenden anderen je zullen volgen. Wil je een kledingkast die er precies hetzelfde uitziet als je buurvrouw? Ga hier dan shoppen. Daarnaast is fast fashion niet duurzaam, en vaak ook niet helemaal eerlijk geproduceerd. Genoeg redenen om het niet te doen!

Shop vintage

Zoek je echte pareltjes? Dan kun je het beste terecht bij vintage winkels. De kleding hier is uniek en heeft een eigen verhaal, daarnaast is er vaak nog maar één item van beschikbaar. Win-win dus! Heb je niet zo’n zin om urenlang door stoffige kledingzaken te speuren, ga dan online vintage shoppen. Ik vond een prachtige parajumpers jas dames op The Next Closet, een online shop voor tweedehands designer kleding. De jas was ook nog eens maar de helft van de prijs, win-win situatie dus!

Bezoek een andere stad

Een derde tip die we je graag geven is om eens te gaan shoppen in een andere stad dan waar je woont, dit kan internationaal maar natuurlijk ook binnenslands. Ik woon zelf in Utrecht maar vond in Amsterdam een prachtige parajumpers jas heren waar ik al maanden naar op zoek was. De jas was niet verkrijgbaar in winkels in Utrecht, maar wel in Amsterdam. Mijn geluk kon niet op want nu hadden mijn vriend en ik eindelijk matchende Parajumpers jassen. Daarnaast hou je er ook een leuk tripje aan over als je gaat shoppen in een andere stad. Alleen maar voordelen dus!

Geef een reactie