Even terugdenken aan heerlijke tijden

Blog

Termen zoals “corona-moe” worden steeds meer en meer in de moed genomen. Dat is ergens ook niet zo vreemd. We zitten inmiddels alweer een tijdje in deze vreemde situatie en we krijgen te horen dat het dit het “nieuwe normaal” is. Het wordt langzamerhand wat lastig om positief te blijven en de verveling in huis slaat toe. Ook ik ben er geweest. Om die sombere gevoelens weg te vegen besloot ik eens het roer om te draaien. Ik ga het niet hebben over de dingen die we nu allemaal mislopen (vakanties, festivals en bruiloften). Nee, ik wil iedereen aansporen om even stil te staan bij de zaken waar je dankbaar voor bent. Juist nu besef je hoe ‘goed’ we het eigenlijk hebben. Kortom, ga samen met mij even terugdenken aan heerlijke tijden.

Het begin van een relatie

Heb je een partner? Dan ben je waarschijnlijk wel een paar keer op dat punt gekomen dat jullie elkaar even meer dan zat zijn. Een goede manier om niet te lang boos te zijn? Even terugdenken aan het begin van de relatie. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Waar waren jullie en hoe oud? Pak gerust wat fotoalbums erbij om een trip down memorylane te nemen. Zo krijg je direct duidelijk wat jullie allemaal al hebben meegemaakt in de tussentijd. Een momentje dankbaar zijn en dan komt de realisatie. Zo’n intelligente lockdown als nu past vast en zeker prima in dat straatje van dingen die jullie samen hebben overtroffen!

Die ene onvergetelijke vakantie

Baal je dat jouw vakantie of stedentrip is afgelast of verplaatst? Ga dan niet bij de pakken neerzitten en denk eerder terug aan al die leuke uitjes, weekenden en vakanties die je al gemaakt hebt. Iedereen heeft wel zo’n onvergetelijke vakantie. Dat ene weekend weg met vrienden of die geweldige reis backpackend door Europa; het kan allemaal. Wat is mijn “onvergetelijke vakantie”? De stedentrip Budapest die ik na mijn eindexamen deed met mijn moeder. Daarvoor was ik nooit eerder verder geweest dan België, Duitsland en Frankrijk. Bovendien had ik niet eerder een vakantie gespendeerd met alleen mijn moeder. Het waren 4 heerlijke dagen. Lekker wandelen langs de bezienswaardigheden, heerlijk vertoeven op het terras en mijn eerste glaasje rosé drinken in de zon met mijn moeder. Als ik hieraan terugdenk, dan ga ik snel in de tuin zitten met mijn gezin (eventueel met een glaasje rosé) en dan denk ik al snel: zo slecht hebben we het niet.

Geef een reactie