Home Algemeen Displayport: altijd handig om te hebben

Displayport: altijd handig om te hebben

0
Displayport: altijd handig om te hebben

Je verwacht het misschien niet, maar naast mijn passie voor fashion en beauty ben ik ook gek op alles wat met technologie te maken heeft. Voor mijn werk moet ik met enige regelmaat mijn laptop aansluiten op een beamer wanneer ik een presentatie geef. Daarnaast werkt het soms ook gewoon veel lekkerder als je jouw werk laptop aansluit op een computermonitor. In beide gevallen heb je uiteraard een kabel nodig. Maar weet jij ook welke kabel? Ik wel! Een Displayport is in beide gevallen erg handig om bij de hand te hebben. Ik kan tegenwoordig niet meer zonder. Ben jij niet bekend met een Displayport? Geen enkel probleem. Ik geef je wat pointers zodat jij straks weet wat voor kabel het is, waarom de kabel handig is en nog veel meer!

Een audio- en videostandaard

Wat is dat nou weer voor kabel? Een Displayport wordt ook wel een audio- en videostandaard genoemd. Dit wil zeggen dat je met deze kabel de audio en video van het ene apparaat kan aansluiten op een ander apparaat. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van een laptop op een beamer wanneer je voor een grote groep mensen een presentatie moet geven. De Displayport is in 2006 op de markt gebracht door VESA (Video Electronics Standards Association) en is daarmee jonger dan de vergelijkbare HDMI kabel.

Voordelen van de Displayport

Over het algemeen wordt een Displayport gebruikt om beeld en geluid over te brengen. Hier zou je in feite ook een HDMI kabel voor kunnen gebruiken. Er zijn echter een aantal voordelen van de Displayport waardoor deze kabel steeds vaker wordt gebruikt in plaats van een HDMI kabel. Zo heeft een Displayport een grote bandbreedte en is er ondersteuning voor audio aanwezig in de kabel zelf. Daarnaast heeft deze kabel een andere soort adapter dan een HDMI kabel. Dit zorgt ervoor dat er minder elektromagnetische uitstraling is wanneer je gebruik maakt van deze kabel. Hierdoor is uiteindelijk de overspraak tevens verminderd. Al deze voordelen zorgen ervoor dat de Displayport een degelijke concurrent geworden voor de oh zo populaire HDMI kabel.

Praktisch en elegant design

Dankzij het unieke ontwerp heeft deze kabel tevens een streepje bij mij voor. Zoals je weet ben ik gek op fashion en beauty. Het uiterlijk van de Displayport is niet alleen mooier dan die van een HDMI kabel in mijn ogen, het is tevens een stuk praktischer. Zo is deze kabel uitgerust met een speciaal mechanisme waardoor de Displayport zeer stevig vastzit in het apparaat. De kabel kan met andere woorden niet zomaar los schieten. Met een eenvoudige druk op de knop aan de bovenkant laat de kabel het apparaat weer los.