Home Algemeen Veiligheid op het water met een zwemvest voor je kind

Veiligheid op het water met een zwemvest voor je kind

0
Veiligheid op het water met een zwemvest voor je kind

Helaas zijn er deze zomer te vaak berichten voorbij gekomen van kinderen zonder zwemdiploma die in een onbewaakt moment uit het oog verloren zijn en in het water terecht zijn gekomen met verdrinking tot gevold. De ergste nachtmerrie als ouder zijnde. Als ouder is het dus belangrijk om een goed zwemvest voor je kind te regelen als je het water op gaat zodat een dergelijk drama uitgesloten is. Dus als je het water nog op gaat zorg dan dat je een goed exemplaar hebt aangeschaft. Je kunt dit doen door je van te voren goed te oriƫnteren op wat nodig is voor je kind en waarmee de veiligheid maximaal geborgd is. In dit blog vertellen we je er graag meer over.

Een zwemvest voor je kind waar moet ik op letten?

Als je een zwemvest voor je kind puur uit veiligheidsoverwegingen aanschaft dan kom je vaak uit bij een zogenaamd reddingsvest. Deze zijn puur gemaakt om maximaal veilig te zijn als je kind te water zou raken. Je kunt deze herkennen aan de grote kraag en het drijf vermogen wat voornamelijk aan de voorkant zit. Bij kinderen zie je ook vaak twee banden waar de benen doorheen gestoken kunnen worden. Dit is zeker bij kinderen een belangrijk aspect. Het zorgt er namelijk voor dat het zwemvest niet uit kan schieten als je kind te water raakt. De banden houden dit namelijk tegen. Zeker bij kinderen wil het zwemvest nog weleens te ruim zitten waardoor het uit kan schieten en je kind als het ware uit het zwemvest zakt. Het drijfvermogen en de kraag zorgen ervoor dat je kind op de rug komt te drijven en dat het hoofd boven water zit. Je kind kan dan in ieder geval adem halen mocht het bewusteloos te water raken.

Welk zwemvest heeft mijn kind nodig als het gaat wedstrijd zeilen?

Als je kind wat fanatieker gaat wedstrijd zeilen dan is er een heel ander zwemvest nodig dan het eerder genoemde reddingsvest. Bij goede prestaties hoort een zwemvest wat comfortabeler draagt en waar je kind zich vrij in kan bewegen. Op de markt zijn deze zwemvesten uiteraard verkrijgbaar. Je ziet dat het drijfvermogen in plaats van alleen aan de voorkant wat meer verdeeld is en de grote kraag is ook achterwege gelaten. Dit betekent wel dat het zwemvest van je kind wat inboet op veiligheid, maar er wel beter in bewogen kan worden.