Home Lifestyle Pantoffels kunnen fijn zijn in ieder seizoen!

Pantoffels kunnen fijn zijn in ieder seizoen!

0
Pantoffels kunnen fijn zijn in ieder seizoen!

Buiten draag je schoenen, niet alleen om je voeten te beschermen tegen het vuil wat buiten op straat ligt en het gevaar van mogelijk scherpe voorwerpen. Maar binnen lopen we al snel op onze sokken of blote voeten, terwijl ook daar je voeten bescherming nodig hebben. Natuurlijk denk je dan, ja, maar dat is natuurlijk anders dan buiten. Want in je huis weet je zelf wie er komt, wat er op de grond valt, en dweil en stofzuig je regelmatig. In de winter is er een duidelijke oorzaak voor het willen beschermen van je voeten, namelijk de kou! Dan pak je snel je pantoffels erbij met een warm paar sokken erin, zodat jouw voetjes lekker warm blijven binnen. Maar ook binnenshuis is het al snel stoffig, laat iemand toch nog wel eens wat slingeren – vooral als je kinderen hebt – en vaak zonder dat we het merken gaat er al veel warmte verloren vanuit de voeten als het buiten lekker warm lijkt. Pantoffels kunnen dus fijn zijn in elk seizoen!

Pantoffels geven ook steun

Een andere hele belangrijke reden om in ieder seizoen binnen pantoffels te dragen is dat ze goed zijn voor je voeten. Niet alleen vanwege viezigheid, scherpe dingen of kou, maar omdat je voeten steun nodig hebben! Voor buiten kies je schoenen uit met een goede zool, voldoende ruimte, en steun van alle kanten zodat je de juiste spieren gebruikt en je nergens last van krijgt omdat je scheef loopt of je gewicht verkeerd verdeeld. Binnen is de vloer natuurlijk gelijker, maar ook op een platte vloer hebben je voeten steun nodig. Als je een goed paar pantoffels koopt heb je ook binnen goede steun aan je voeten.

Pantoffels kunnen ook modieus zijn

Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van pantoffels. Dat ze alleen voor ouderen zijn, dat ze lelijk zijn, of dat alle soorten pantoffels niet lekker zitten. Maar niets is minder waar! Pantoffels zijn eindeloos te variëren, net als gewone buiten schoenen. Pantoffels als instapper, met of zonder achterkant, met hoge of lage zool of hak, een mooi patroontje en allerlei kleuren – er is veel meer variatie in dan men vaak denkt. En zodra je eraan begint zul je al snel doorhebben dat het heerlijk zit. Ze houden je voeten warm, schoon en beschermd van scherpe of andere pijnlijke dingen – en je voorkomt veel problemen door je voeten goed te ondersteunen!