Louis Widmer

Hoe ga je veroudering van de huid tegen?

Blog

Voor vrouwen is het erg belangrijk om er jong uit te blijven zien. Niet veel mensen omarmen hun rimpels, zodoende proberen veel mensen van ook de veroudering van hun huid tegen te gaan. In deze blog geef ik een aantal tips om jouw huid in goede conditie te houden.

Allereerst is het echt belangrijk om je huid te hydrateren, dit kan gedaan doen door het smeren van crèmes. Gebruik ’s ochtends na het opstaan en voor de make up dagcrème. Liefst gebruik je zo weinig mogelijk make up, want dit zorgt ervoor dat de huid niet goed kan ademen. Gebruik bovendien ’s avonds nachtcrème, zo houdt je je huid ook in de nacht gehydrateerd. Het merk Louis Widmer heeft diverse van dit soort crèmes. Dit geldt overigens ook voor de rest van je lichaam, deze moet ook gehydrateerd blijven door middel van bodylotions. Probeer het gebruik van een zonnebank te matigen. Ga bovendien niet onbeschermd in de zon liggen, gebruik altijd zonnebrand. Als de zon op zijn sterkst is in de middaguren is het beter om de zon te mijden of om beschermende kleding aan te trekken.

Negatieve factoren

Er zijn een aantal facturen die veroudering versnellen, een daarvan is stress. Stress heeft zijn effect op elke cel in je lichaam, dus ook op jouw houdt. Probeer de stress in jouw leven dus te verminderen, dit kan onder andere door meditatie en het nemen van genoeg ontspanning in je leven. Een van die andere factoren die de gezondheid verminderd is roken. Ook roken verouderd de huid. Dus wil je je gezondheid verbeteren, meer geld overhouden en je huid minder snel laten verouderen? Stop dan met roken! Door roken wordt namelijk elastine en bindweefsel afgebroken. Elastine heb je nodig om jouw huid elastisch te houden, zonder elastine krijg je dus eerder last van rimpels.

Positieve factoren

Er zijn ook een aantal factoren die veroudering tegengaan. Een daarvan zijn anti-oxidanten. Anti-oxidanten gaan, zoals de naam het al zegt, de oxidatie en daarmee ook de veroudering van cellen tegen. De lichaam blijft dus jonger en gezonder hiermee. Bovendien kunnen anti-oxidanten schadelijke stoffen neutraliseren. Anti-oxidanten kunnen onder andere gevonden worden in fruit, groene thee en in groenten. Bovendien is het belangrijk om afvalstoffen goed te kunnen afvoeren. Dit kan niet alleen bevorderd worden door anti-oxidanten, maar ook door het drinken van genoeg water. We hebben ongeveer 2 liter water per dag nodig, dus probeer om de zoveel uur een flesje water leeg te drinken.

Geef een reactie