Home Beauty Gellak: voor de echte fashionista’s

Gellak: voor de echte fashionista’s

0
Gellak: voor de echte fashionista’s

Mooie handen en nagels is voor vele meiden erg belangrijk. Het staat namelijk vrouwelijk en verzorgd. Naast de vorm en lengte, is ook de lak erg belangrijk. Een normale nagellak zorgt voor een mooi kleurtje, maar helaas is dit vaak na één dag alweer beschadigd. Hiervoor is gelukkig nu een oplossing, namelijk: gellak! Gellak is een nagellak die twee tot drie weken blijft zitten. Hierdoor zeg je voorgoed vaarwel tegen haaltjes en beschadigde nagellak. Je kunt dit laten doen bij een salon of gemakkelijk thuis. Gellak is verkrijgbaar in verschillende kleurtjes, waardoor het geschikt is voor elke gelegenheid.

Hoe werkt het?

Je kunt gellak aan laten brengen bij een salon. Vaak ben je dan tussen de 20 en 40 Euro kwijt. Je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Dit is vrij gemakkelijk. Je hebt hiervoor alleen een volledige gellak set nodig. Gellak sets bestaan o.a. uit: UV/Led hardingslampen, verschillende gellaks, top coats, nagelvijlen en primers. Er zijn een aantal stappen die je dan moet doorlopen. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je nagels goed schoon en gevijld zijn en de nagelruimen goed naar achter zijn gedrukt. Hierna moet je de ultra primer aanbrengen. Daarna komt de basecoat, deze kan gedroogd worden via de warmtelamp. Dit duurt ongeveer 2 minuten per hand. Vervolgens wordt de gekleurde laag toegevoegd en geseald. Voor het drogen wordt weer de lamp gebruikt. Als laatste komt de topcoat. Ook deze wordt weer twee minuten gedroogd door de lamp. Hierna heb je de komende weken prachtige, glanzende nagels!

Voordelen

Gellak heeft een aantal voordelen ten opzichte van normale nagellak. Allereerst is gellak direct droog nadat je handen onder de warmtelampen vandaan komen. Hierdoor kun je meteen weer door met de dagelijkse bezigheden. Dit bespaart veel tijd. Ook blijven ze, als eerder aangegeven, langer mooi. Ideaal dus voor een feestje of vakantie. Daarnaast is het ook goed voor je nagels. Het biedt namelijk verharding en versteviging. Hierdoor scheuren je nagels minder snel. Dit is ook goed voor nagelbijters. Ook heeft het een natuurlijke uitstraling, waardoor je niet ziet dat er veel lagen op je nagels zitten.

Verwijderen

Het verwijderproces is net even iets anders dan bij normale nagellak. Je kunt dit voor een klein bedrag laten doen bij een salon of weer gewoon thuis. Doe je dit liever thuis? Dan moet je een paar dingen in huis halen. Soms zit de remover al bij de gellak set. Wat je nodigt hebt, zijn: een nagelvijl, nagellakremover met aceton, watjes en kleine stukjes aluminiumfolie. Eerst vijl je de nagels totdat je glans eraf is, hierna leg je met een watje met remover over je nagels heen. De kleine stukje aluminiumfolie worden over elk watje gevouwen. Laat dit ongeveer een halfuurtje zitten. Hierna komt de gellak gemakkelijk los.